19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Koláčky bez kynutí

Název Množství a jednotka
polohrubá mouka 500 g
vejce 3-4 ks
máslo 250 g
mléko 200 ml
cukr 3 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 45 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Z vlažného mléka, droždí a lžíce cukru připravíme kvásek, necháme vzejít. Než se nám nafoukne kvásek, připravíme si do koláčků náplň - podle toho jakou máme rádi. Povidla rozmícháme s troškou rumu, tvaroh smícháme s cukrem a 1 vajíčkem.
Na vál vsypeme mouku, uděláme do ní důlek, přidáme 2 celá vejce, změklé máslo, špetku soli, 2 lžíce cukru, rum a vzešlý kvásek. Vypracujeme těsto, ihned vyválíme a skleničkou namočenou v mouce vykrajujeme koláčky. Nahoru dáme lžičkou náplň, potřeme vajíčkem a na plechu s pečícím papírem pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180° asi 15 minut.



 


RECEPTY

Křepelky na víně s brusinkami

Postup: Křepelky nasolíme, potřeme citronovou šťávou, lehce opepříme hrubě mletým... zobrazit recept

RECEPTY

Vajíčková pomazánka

Postup: Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Smícháme s... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí jahodová dřeň

Postup: Jahody umyjeme, odstraníme stopky, dáme do větší mísy a rozmixujeme. Přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Palačinky se špenátem

Postup: Smetanový špenát:Orestujeme nadrobno nakrájenou anglickou slaninu, přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Květákový salát s polníčkem

Postup: Květák rozebereme na malé růžičky a povaříme v osolené vodě do poloměkka - měl... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

Ristorante di Valle

Restaurace je součástí Resortu Farské lúky, který se nachází v centru malebné...